Affärsidé


Expert på dragstänger
Trailerkomponenter AB (TRAKO) startade 1974 i Mjölby. Vår styrka är att ta fram typgodkända och kundunika lösningar inom den tunga transportnäringen med fokus på dragstänger och lastväxlarlås för alla släpvagnsfabrikat på den Europeiska marknaden. Våra produkter används främst inom skogs- och gruvindustrin samt vid väg- och fjärrtransporter. Med mer än 40 års erfarenhet i branschen kan du vara säker på att vi tar fram kvalitativa och flexibla lösningar anpassade efter ditt behov.

Produktion och Lager i Mjölby
Vår verksamhet finns i Hulje industriområde i Mjölby, där vi förfogar över 2000 m² lager och tillverkningsyta. Här tillverkar vi dragstänger och lastväxlarlås av olika modeller.

Service och reservdelar till dragstänger
Utöver vårt breda sortiment av dragstänger har vi ett brett sortiment av tillbehör och reservdelar. Via vårt stora kontaktnät kan vi även erbjuda snabba leveranser och service.

Vår värdegrund


Vi hoppas att du ska trivas hos oss- oavsett om du är kund, leverantör eller medarbetare, därför tror vi stenhårt på våra värderingar.

  • Vi arbetar långsiktigt och hållbart.
  • Vi får saker att hända.
  • Vi tar människor, relationer och respekt på allvar.

En del av Axel Johnson International


Trailerkomponenter AB ingår i Axel Johnson International, som är ett privatägt svenskt industribolag med mer än 110 företag i 27 länder och en omsättning på 960 M Euro. Axel Johnson International har fem affärsområden där Trailerkomponenter AB ingår i Transport Solutions.

Läs mer

Axel Johnson


Vårt moderbolag, Axel Johnson, är en familjeägd koncern, vars affärsidé är att framgångsrikt bygga upp och utveckla lönsamma verksamheter inom handel och tjänster. Bolaget grundades i Sverige 1873 och har i dag 20 000 anställda inom en rad olika affärsområden.

Läs mer

Historik


1974
Karl Åke Karlsson grundar Trailerkomponenter AB, verksamhet är sedan starten i Mjölby 1974, beläget i Hulje industriområde.

2003
TMT Malinen förvärvar Trailerkomponenter AB.

2018
Trako får ny ägare, Axel Johnson International, en svensk familjeägd industrikoncern med mer än 90 företag i 25 länder.

Bruno Wiik tillträder som ny VD.

2019
Produktionen moderniseras för att möta marknadens framtida krav, Trako investerar i nya svetsceller och får därmed ökad produktivitet och bättre ergonomi för de anställda.

2020
40 år från start, designar och tillverkar vi de olika modellerna av TRAKO dragstänger, lastväxellås och andra tillbehör i stora moderna industrilokaler, där vi också har lager för snabb leverans. Vi har vuxit, men vår kärnverksamhet förblir densamma – vi är dragstångsexperter.